Talentum programozóműhely

A Talentum Cassoviensis Alapítványnak sikerült 2011-ben a magyaroszági Oktatásért Közalapítvány pályázatát megnyernie s ez lehetővé tette a Talentum Programozó Műhely megalapítását.

A First Lego League egy nemzetközi NXT LEGO robot programozási verseny, melyen több tízezer gyerek vesz részt a világ minden tájáról. A versenyen 10-16 éves gyerekekből álló 5-10 fős csapatok NXT LEGO robotot építenek, melyet programozható logikai egységgel vezérelnek. A LEGO robotnak egy asztalon kiterített pályán kell különféle feladatokat megoldania.

A Talentum csapata is benevezett erre a versenyre és augusztus végén megkapta a versenypályát a megfelelő Lego alkatrészekkel, majd hozzákezdett a felkészüléshez.

A 2011-es világverseny élelmezéssel kapcsolatos tematikában, „Food factor“ címen lett meghirdetve. A versenypályán különféle LEGO elemek vannak elhelyezve: kukoricát szállító kombájn, pátkány, amelyik a gabonát pusztítja, baktériumok, amelyek rontják az élelmiszer minőséget, stb.

Film – Robot Game

A verseny Kelet-Szlovákiai fordulójára november 25-én került sor a Kassai Műszaki Egyetemen az Aula Maximában. A versenyen 12 csapat vett részt. A Talentum csapata újoncként indult és meglepetésként robbant be az élvonalba. Elnyerte a legjobb újoncnak járó elismerést, másodikként végzett a Robot-játékban és ötödik lett az összesített versenyben.

A csapat tagjai a kassai Márai Sándor Gimnázium és Alapiskola következő tanulói: Hanesz Júlia, Urbán Ádám, Szitás Zoltán, Szabó Dániel, Pándy Mihály és Hanesz Zoltán.

Szólj hozzá:

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass!